Maak kennis met Veerle van VIP'S

In Schoonheidsinstituut ViPs in Stekene ontvangt de sympathieke Veerle je hartelijk in haar gezellig en huiselijk instituut. Met al ruim 15 jaar ervaring kent Veerle de kneepjes van het vak en specialiseerde ze zich in gelaatsverzorging met Hébéa Cosmetics. Dit Belgische merk bestaat al meer dan 40 jaar en is gekend voor huidverzorging tegen een goede prijs-kwaliteit. 

Veerle studeerde af als laborante, en besloot daarna om avondschool schoonheidszorgen te volgen. Ondertussen deed ze ervaring op binnen de beauty sector waaronder een parfumerie en schoonheidsinstituut. “Ik heb altijd gewerkt alsof het voor mijzelf was en deed het heel graag. In augustus 2006 besliste ik dan ook om mijn eigen instituut ViPs te openen. Na één maand stonden er 100 afspraken vast. Dit had ik echt niet verwacht, maar wou toch zeggen dat ik goed bezig was. Ik had meteen een erg goede start genomen. Er komen zelfs klanten die meer dan anderhalf uur rijden tot hier voor hun gelaatsverzorging.”

SPECIALISATIE IN GELAATSVERZORGINGEN MET MICRO-DERMABRASIE

Er is een uitgebreid aanbod aan behandelingen en verzorgingen binnen het instituut. Veerle specialiseerde zich in gelaatsverzorgingen van Hébéa cosmetics in combinatie met de diamant-microdermabrasie. “Ik werk al 15 jaar met de producten van Hébéa, die haar oorsprong kent in Parijs sinds 1927. Nadien werd het overgenomen door een Belgische dame, die heeft Hébéa groot gemaakt. Zij opende een grote school voor schoonheidszorgen in Brussel, toen werkten alle schoonheidsinstituten met Hébéa Cosmetics. Het zijn betaalbare producten met een goede kwaliteit, wat toch belangrijk is tegenwoordig. Ik ben er heel tevreden van.” 

“Bijna al mijn gelaatsverzorgingen doe ik in combinatie met de diamant-microdermabrasie, want dan kunnen we nog dieper in de huid werken. Producten zoals serums, dag- en nachtcrème worden zo beter opgenomen, je krijgt een diepere peeling en veel betere doorbloeding. Het resultaat nadien is vaak ongelooflijk. Ik kreeg zelfs te horen van een klant die naar de dermatoloog was geweest dat 60% van haar pigmentvlekken in haar gelaat verminderd waren, ten opzichte van de pigmentvlekken op haar lichaam. Als het door een dokter zelfs wordt vastgesteld, wil dit toch wel zeggen dat het heel goed werkt.”

HUIDVERBETERING DANKZIJ DIEPERE PEELING, DOORBLOEDING EN OPNAME VAN DE WERKSTOFFEN

“Je ziet en voelt na één keer al verschil. De diamant-microdermabrasie is geschikt voor ieder huidtype, in een paar gevallen wordt het niet toegepast. “Bij mensen met actieve acné gebruik ik het niet en ook als je zwanger bent, pas ik er mee op. Ik noteer ook altijd alles in een huidfiche, zodat ik weet wat ze al gedaan hebben of als ze ergens op reageren. Alles wordt goed bijgehouden. Ik heb al een vast cliënteel die Hébéa gebruiken, zelfs mensen met een heel gevoelige huid reageren er goed op. 8/10 mensen denken dat ze een gevoelige huid hebben, maar dat is vaak niet zo. Daarom kijk ik altijd eerst naar de huid en stel vragen om het huidtype te bepalen. Zo kan ik een huidfiche opmaken en een gepaste verzorging voorstellen.”

Een huiselijke en gezellige sfeer

Het is een klein, maar gezellig instituut dat Veerle huiselijk en sfeervol heeft aangekleed. “Als ik mensen aan de telefoon heb, voelen ze vaak al een klik met mij en zeggen dat ik heel vriendelijk overkom. Ik ben spontaan en erg open, waardoor mensen zich hier vlug op hun gemak voelen. Het is belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met je klanten. Elke dag doe ik mijn werk nog met hart en ziel, en dat verschil voelen ze in de verzorgingen. Ik ben ook enorm dankbaar en dat weten al mijn klanten. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat mensen voor jou kiezen, en de positieve reacties zijn dan ook leuk om te horen. Dan krijg je toch wel bevestiging dat je het goed doet. Elke morgen word ik met een glimlach wakker als ik denk aan welke klanten langs komen. ViPs waar elke behandeling net dat ietsje meer heeft.”